Blogbericht

De voordelen van sporten op werk

Geplaatst op 05-08-2020

Iedereen weet dat sporten gezond is, maar niet iedereen kan daar zomaar aan toe komen doordat ze druk zijn met werk, school of andere dingen. Veel mensen zien sporten als verloren tijd, terwijl weinig beweging kan leiden tot hartproblemen, overgewicht en een slechtere lichamelijke weerstand.

Betere prestaties

Het eerste voordeel dat we willen benoemen zijn de betere prestaties als resultaat van het sporten. Tijdens het sporten maakt je lichaam hormonen aan genaamd endorfine, deze hormonen zorgen voor stressverlichting en dat je goed in je vel zit. Hierdoor kunnen werknemers beter presteren.

Minder ziekteverzuim

Het imuunsysteem wordt minder vatbaar voor ziektes als je vaker sport. Je voelt je fitter, hebt meer zelfvertrouwen en het risico op infectie is veel lager dan bij anderen. Als werknemers meer sporten gaat het ziekteverzuim dus omlaag.

Minder stress

Sporten verlicht de stress volgens een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In tegenstelling tot languit op de bank liggen en films kijken, is sporten dé manier om na een lange werkdag rust in je hoofd te creëeren.

Teambuilding

Het samen sporten met collega’s kan ervoor zorgen dat het team hechter wordt dan voorheen. Doordat je samen toch dat extra uurtje beweegt en elkaar in een ander daglicht ziet ontstaan er betere verbindingen tussen collega’s dan voorheen.

Het Sportkantoor

Het Sportkantoor zal binnenkort bij Dreesz aan de Brugstraat 11 haar deuren openen. Hier kunnen alle werknemers en ondernemers die kantoor houden bij Dreesz gaan sporten. Deze sportschool zal voor iedereen die bij Dreesz werkt 24/7 toegankelijk zijn. Voor meer informatie, neem contact op met Thijs Blikmans via info@het-sportkantoor.nl of bel +31 6 13111891.


Contact

Ben jij geïnteresseerd in een kantoor bij Dreesz? Neem dan contact op via dreesz.com/contact, mail naar info@dreesz.com, bel ons op +31 85 060 67 72 of kom gezellig een keer langs voor een kop koffie!