Blogbericht

​Dreesz zoekt een samenwerking met het onderwijs!

Geplaatst op 21-04-2021

Dreesz ziet een toekomst in het samenwerken met het onderwijs en het ondernemen. Door het onderwijs naar het ondernemen te brengen zal de student nauwer betrokken zijn in het bedrijfsleven. Ook is het vinden van stageplekken dan eenvoudiger. In deze blog wordt meer verteld hoe Dreesz dit voor ogen heeft!

Samenwerking

Studenten en ondernemers samen in één gebouw of vlak bij elkaar, dat is het idee! Hierdoor hebben studenten veel meer mogelijkheden om te leren van ondernemers maar ook zeker andersom. Geen enkel onderwijs in Almelo is gekoppeld aan een bedrijfsverzamelpand met ondernemers. In Dreesz haar ogen zou dit een mooie aanvulling zijn voor ondernemers en studenten.

Stageplekken

Een ander voordeel van de samenwerking met het onderwijs is dat er op deze manier veel meer stageplekken beschikbaar komen. Daar is op het moment een tekort aan. Dreesz heeft op het moment ruim 60 bedrijven in haar bedrijfsverzamelpand in Almelo en deze bedrijven kunnen prachtige stageplekken aanbieden. Daarnaast zouden projecten ook goed uitgevoerd kunnen worden. Kortom genoeg mogelijkheden!

Op het moment is al te zien dat verschillende ondernemers met stagiaires werken en dit bevalt erg goed! Niet alleen binnen het bedrijf leert de stagiaire veel maar ook daarbuiten. Dreesz is bij uitstek een uitermate goed platform om veel connecties en relaties op te bouwen in veel verschillende branches!

Uitbreiding

Door onder andere dit mooie idee is Dreesz nu ook op het punt gekomen dat ze willen uitbreiden met een extra locatie, met voorkeur, in Almelo! De vraag naar flexibele kantoorruimtes is groot. De coronacrisis heeft er zelfs voor gezorgd dat Dreesz tot nu toe een erg groot succes is geworden! Heel veel mensen moeten vanuit huis werken, maar hebben toch behoefte aan sociale contacten. Die ondernemers zoeken een professionele omgeving om te kunnen werken en om veilig klanten te kunnen ontvangen. Daarvoor is Dreesz ideaal!