Blogbericht

Verandering van de functie van het kantoor na corona?

Geplaatst op 28-04-2021

Corona heeft de functie van het kantoor op zijn kop gezet. Veel van wat eerst gangbaar was, is nu geheel veranderd. Dat er een verandering aan zit te komen is dus wel te verwachten, fulltime werken op kantoor is in de toekomst verleden tijd! Maar welke functie krijgt het kantoor en hoe denkt Dreesz hierover?

Thuiswerken

Het grootste voordeel van thuiswerken is toch wel het wegvallen van de reistijd. Ook de grote vrijheid om de dag zelf in te delen wordt als prettig ervaren. Wat opvalt is dat medewerkers thuis vaak meer afkrijgen dan op kantoor. Veel weerstanden zijn weggevallen, nadat jarenlang verandering is tegengehouden, blijkt nu veel te kunnen. Dit komt uiteraard ook door de vele technologische ontwikkelingen.

Maar niet iedereen is een voorstander van het meer thuiswerken. Jongeren die begeleiding nodig hebben van collega’s of medewerkers die niet veel ruimte thuis hebben willen juist naar kantoor. Daarnaast is het ook fijner om elkaar fysiek te zien. Door elkaar te ontmoeten op kantoor ontstaan er vaak ook gave ideeën.

Toekomst van het kantoor

Toch is de verwachting dat we op lange termijn gedeeltelijk van onze werkweek thuis zullen werken. Het kantoor is hierdoor niet langer een plek om alleen te werken, maar steeds meer een plek om te ontmoeten. Nu er veel vanuit huis wordt gewerkt, veranderen ook de wensen en behoeften van medewerkers als het gaat om het kantoor en de bijbehorende faciliteiten. Het wordt een plek waar je geïnspireerd raakt, lol hebt en waar je een persoonlijke groei kan doormaken. Ook zal het geen kantoortuin vol met bureaus zijn, maar worden er meer plekken gecreëerd om te ontspannen en waar je kan brainstormen.

Pim Trommelen: ’Bij Dreesz spelen we hier al een langere tijd op in. We hebben een groot sociaal hart waar iedereen gebruik van kan maken om klanten te ontvangen, te borrelen of om even te relaxen. Ook zijn er veel vergaderruimtes, belboxen en meetingbox aanwezig om toch onder andere ook de online meetings in te houden, want die zullen nog steeds plaatsvinden! In de toekomst zullen we hier ook op in blijven spelen met nóg meer vergaderruimtes. Verder is het recreëren erg belangrijk en daarom hebben we ook een sportschool en groot buitenterras!’’

Het nieuwe kantoor betekend werkplekken die beter aansluiten bij de behoeften van de medewerkers. Meer flexibele werkruimtes worden de norm. Het kantoor moet inspireren als werkplek, want anders blijft het stil op kantoor.